Smajl! När det regnar eller solen skiner!

5 gånger om året arrangerar vi barnläger här på Hjälmargården som vi kallar för ”Smajl-läger”. De är till för dig som går mellan 1:an och 6:an.

Det första lägret man får åka på heter ”Sång- och danssmajl” och arrangeras i mitten av maj varje år. När man sedan gått ut 1:an får man åka på något av våra ”Sommarsmajl” och på sportlovet finns också ”Vintersmajl”.

Läs mer här nedanför om vilka läger du kan åka på!

Häng med på Smajl!

Hej! Vad roligt att ni har hittat hit! Jag heter Josefin och jag arbetar med att arrangera barnläger här på Hjälmargården.
Om du är sugen på att veta mer om våra barnläger hittar du info här nedanför, och om någonting är oklart kan du alltid höra av dig till en ledare i din församling eller direkt till mig via kontaktuppgifterna nedan. Hoppas vi ses på Smajl!

Josefin Lundström - Lägerpastor för Smajl

Läger på gång:

Här visar vi de läger som du just nu kan anmäla dig till. Om du vill veta mer om alla våra läger hittar du den infon längre ner på denna sida.

Smajl@home 2021

Vi ställer om!!! : ) För er som vill göra ett miniSmajl hemma i er församling! Om din församling planerar att göra ett Smajlevenemang hemma i form av ett miniläger eller ett dagkollo så kan du anmäla dig här! Då får ni ett material med sånger, bibelundervisnining, drama, andakter, etc.

 

Sång & dans-Smajl lördag INSTÄLLD

INSTÄLLT 2021

Istället för ett läger kommer vi i år, om pandemin tillåter, anordna två stycken separata kördagar! Lördag 22 och Söndag 23 maj kommer det finnas möjlighet för max 50/dag att komma och sjunga tillsammans!

Sång & dans-Smajl söndag INSTÄLLD

INSTÄLLT 2021

 

Istället för ett läger kommer vi i år, om pandemin tillåter, anordna två stycken separata kördagar! Lördag 22 och Söndag 23 maj kommer det finnas möjlighet för max 50/dag att komma och sjunga tillsammans!

De Smajl-läger vi vanligtvis arrangerar:

Här kan du läsa mer om alla de läger vi arrangerar för barn i låg- och mellanstadieåldern.

För att så många som möjligt ska kunna åka på våra läger har vi sen ett par år tillbaka delat upp SommarSmajl i ”Öst” och ”Väst” – helt enkelt för att få plats. Om du är osäker på vilket läger er församling åker på, vill hitta årets packlista eller undrar mer om lägret i sin helhetkan du läsa mer här under vardera läger.

SommarSmajl Väst

Du som har slutat 1:an – 6:an har åldern inne för att hänga med på SommarSmajl. På lägret har vi storsamlingar, lägerbål, intressegrupper, kvällssamlingar, utflykt, kiosk, bad, fritid och mycket mer! Gillar du sånt borde du hänga med på Smajl Väst!

SommarSmajl Öst

Du som har slutat 1:an – 6:an har åldern inne för att hänga med på SommarSmajl. På lägret har vi storsamlingar, lägerbål, intressegrupper, kvällssamlingar, utflykt, kiosk, bad, fritid och mycket mer! Gillar du sånt borde du hänga med på Smajl Öst!

VinterSmajl v.8

Ett läger som riktar sig till barn i klass 2-6 och som är hemmahörande i Uppland, Sörmland och Örebro län. Välkommen till ett läger fullt med spännande aktiviteter såsom: intressegrupper, isvaksbad med bastu, storsamlingar, kvällssamlingar, fritid & kiosk.

VinterSmajl v.9

Ett läger som riktar sig till barn i klass 2-6 och som är hemmahörande i Uppland, Sörmland och Örebro län. Välkommen till ett läger fullt med spännande aktiviteter såsom: intressegrupper, isvaksbad med bastu, storsamlingar, kvällssamlingar, fritid & kiosk.

Sång & dans-Smajl

Ett läger som riktar sig till barn i årskurs 1-6 och som är hemmahörande i Uppland, Sörmland och Örebro län. Välkommen till ett läger fullt med sång och dans! Det finns även tid för andakter, kiosk, fritid, lek och bus. Lägret avslutas med en härlig konsert för familj och släkt som vill komma och lyssna!

ChiliXL_2020

Är det dags för tonårsläger?

Samma sommar som man slutar 6:an finns möjligheten att både åka som ”Finalårare” på SommarSmajl och dessutom åka sitt första år på ”Chili·XL” som är vårt sommarläger för tonåringar.

Bra att veta:

Information ang. Covid-19

Vi följer utvecklingen noga gällande den pågående pandemin, och vi följer myndigheternas rekommendationer. På grund av den Covid-19 kommer det tyvärr inte bli några läger på Hjälmargården i sommar, men det betyder inte att det blir en sommar utan Chili/XL eller Smajl! Vi vill hjälpa församlingar att anordna läger på hemmaplan, för att alla barn och ungdomar ska få lit lägerkänsla i sommar. Mer information om hur det här kommer gå till hittar ni på respektive läger.

Flygfoto - Lägergård

Packlista till Smajl!

Här har ni packlistan till Sommarens smajlläger!

Packlista

Alla som vill ska kunna åka på läger!

Det är vår vision. Därför har vi tagit fram någonting som vi kallar ”lägerfonden”. Via den kan församlingar söka stöd för dig som vill åka på läger. Vi på Hjälmargården och din församling hjälps då åt att subventionera din lägeravgift. Fråga din ledare eller klicka på knappen här för mer info!

Hjälmargårdens läger och GDPR

Vi tycker att det är viktigt att hantera dina personuppgifter på ett seriöst och proffesionellt sätt. Här kan du läsa mer om vad dina uppgifter används till, hur länge de lagras och till vilka de delas.

Våra Smajlläger arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda!

Vi samarbetar med studieförbundet Bilda för att arrangera våra läger på Hjälmargården. Här kan du läsa mer om vad Bilda gör!

Läs mer om Bilda

Vill ni göra ett eget läger?

På Hjälmargårdens hemsida hittar ni info om gården och vad man kan göra på den. Ta gärna en titt där och hör av er, så hjälper vi er gärna att göra läger här!

Vill ni veta mer eller har vi glömt någonting?

Oavsett får ni gärna höra av dig till oss, så berättar vi mer och hjälper er att genomföra era läger.