Smajl! När det regnar eller solen skiner!

Sju gånger om året arrangerar vi barnläger här på Hjälmargården som vi kallar för ”Smajl-läger”. De är till för dig som går mellan 1:an och 6:an, och så har vi Baby-smajl för bebisar och deras föräldrar.

Läs mer här nedanför om vilka läger du kan åka på!

Häng med på Smajl!

Hej! Vad roligt att ni har hittat hit! Jag heter Josefin och jag arbetar med att arrangera barnläger här på Hjälmargården.
Om du är sugen på att veta mer om våra barnläger hittar du info här nedanför, och om någonting är oklart kan du alltid höra av dig till en ledare i din församling eller direkt till mig via kontaktuppgifterna nedan. Hoppas vi ses på Smajl!

Josefin Lundström - Lägerpastor för Smajl

Läger på gång:

Här visar vi de läger som du just nu kan anmäla dig till. Om du vill veta mer om alla våra läger hittar du den infon längre ner på denna sida.

Nätverksdygn för dig som arbetar med barn & familj

Nätverksdygn – barn & familj

Välkommen på en härlig nätverksträff tillsammans med andra som jobbar med barn och familj inom EFK!

 

Under ett dygn möts vi som kollegor från EFKs församlingar för goda samtal, undervisning, idéutbyte, bön och skön gemenskap.

 

Dygnet vänder sig till dig som är anställdförsamling eller på lägergård för att arbeta med barn och familj.

 

Nätverksträff – läger för barn

 

Det finns även möjlighet för dig som ideellt eller som anställd på lägergård arbetar med att koordinera och vara huvudansvarig för barnläger.

Välkommen på en separat nätverksträff redan kl 11-14.30 den 11 januaridär vi tillsammans får mötas, dela idéer och svårigheter och nätverka med varandra.

 

Du kan anmäla dig till ett eller båda tillfällena!

Vintersmajl v.8!

Ett läger som riktar sig till barn i klass 2-6 och som är hemmahörande i Uppland, Sörmland och Örebro län. Välkommen till ett läger där vi får veta mer om Jesus och ha fullt med roliga aktiviteter såsom: intressegrupper, storsamlingar, fritid & kiosk,  kvällssamlingar, bastu och bad.

Vintersmajl v.9!

Ett läger som riktar sig till barn i klass 2-6 och som är hemmahörande i Stockholms län eller Värmlands län och har lov vecka 9. Välkommen till ett läger fullt med spännande aktiviteter såsom: intressegrupper, storsamlingar, kvällssamlingar, fritid & kiosk.

De Smajl-läger vi vanligtvis arrangerar:

Här kan du läsa mer om alla de läger vi arrangerar för barn i låg- och mellanstadieåldern.

För att så många som möjligt ska kunna åka på våra läger har vi sen delat upp SommarSmajl i tre läger – helt enkelt för att få plats! Om du är osäker på vilket läger er församling åker på, vill hitta årets packlista eller undrar mer om lägret i sin helhetkan du läsa mer här under vardera läger, eller kontakta lägerpastorn.

SommarSmajl Stockholm

2-5 juli 2023!

Du som har slutat 1:an – 6:an har åldern inne för att hänga med på SommarSmajl. På lägret har vi storsamlingar, lägerbål, intressegrupper, kvällssamlingar, utflykt, kiosk, bad, fritid och mycket mer! Gillar du sånt borde du hänga med på Smajl!

Stockholm: För dig som bor i eller söder om Stockholm.

SommarSmajl Mitt

6-9 juli 2023!

Du som har slutat 1:an – 6:an har åldern inne för att hänga med på SommarSmajl. På lägret har vi storsamlingar, lägerbål, intressegrupper, kvällssamlingar, utflykt, kiosk, bad, fritid och mycket mer! Gillar du sånt borde du hänga med på Smajl!

Mitt: För dig som bor i Örebro eller söder om Hjälmaren

Sommarsmajl Öst & Väst

27-30 juni 2023!

Du som har slutat 1:an – 6:an har åldern inne för att hänga med på SommarSmajl. På lägret har vi storsamlingar, lägerbål, intressegrupper, kvällssamlingar, utflykt, kiosk, bad, fritid och mycket mer! Gillar du sånt borde du hänga med på Smajl!

Öst & Väst: För dig som bor norr om Hjälmaren (Uppsala-Arboga) eller väster om Örebro

VinterSmajl v.8

Ett läger som riktar sig till barn i klass 2-6 och som är hemmahörande i Uppland, Sörmland och Örebro län. Välkommen till ett läger fullt med spännande aktiviteter såsom: intressegrupper, isvaksbad med bastu, storsamlingar, kvällssamlingar, fritid & kiosk.

VinterSmajl v.9

Ett läger som riktar sig till barn i klass 2-6 och som är hemmahörande i Stockholms län och Värmland.  Välkommen till ett läger fullt med spännande aktiviteter såsom: intressegrupper, isvaksbad med bastu, storsamlingar, kvällssamlingar, fritid & kiosk.

Sång & dans-Smajl

Ett läger som riktar sig till barn i årskurs 1-9 och som är hemmahörande i Uppland, Sörmland och Örebro län. Välkommen till ett läger fullt med sång och dans! Det finns även tid för andakter, kiosk, fritid, lek och bus. Lägret avslutas med en härlig konsert för familj och släkt som vill komma och lyssna!

Baby-Smajl!

Harmoniskt, ljuvligt, tröttsamt, svårt, mysigt, struligt, långsamt, drömmigt….att var föräldraledig innehåller många känslor! Vi vill bjuda in dig som är föräldraledig med ett litet barn till två dygn av gemenskap med andra föräldralediga, andakter och sångstunder, god undervisning där småbarnsljuden är okej, god mat och härlig omgivning! Du är varmt välkommen att slå dig ner vid dukat bord, att dela livet med andra mammor och pappor och förhoppningsvis njuta lite extra på vackra Hjälmargården!

ChiliXL_2020

Är det dags för tonårsläger?

Samma sommar som man slutar 6:an finns möjligheten att både åka som ”Finalårare” på SommarSmajl och dessutom åka sitt första år på ”Chili·XL” som är vårt sommarläger för tonåringar.

Bra att veta:

Flygfoto - Lägergård

Packlista till Smajl!

Här har ni packlistan till Sommarens smajlläger!

PACKLISTA
* Sängkläder eller sovsäck, örngott + underlakan.
* Liggunderlag/luft-madrass om du bor i tält
* Oömma och bekväma kläder
* Underkläder
* Varma kläder
* Keps/solhatt
* Solskyddkräm
* Regnkläder & stövlar
* Extra par skor
* Bibel, penna
* Kioskpengar i kontanter (max 20kr/kioskdag)
* Frivillig kollektpeng till insamlingsprojekt som presenteras under lägret
 (20kr)
* Toalettartiklar; tandborste, tandkräm, schampo, tvål, etc.
* Badlakan (förslagsvis en till dusch och en till bad)
* Badkläder
* Klocka i någon form att ha på rummet
* Myggstift/spray
* Vattenflaska (märk med namn)
* ev. mediciner
* ev. gosedjur
* Värdesaker som; mobiltelefoner, iPads, dataspel, etc. lämnas hemma och används inte under lägret av deltagare. Vi ansvarar inte för några värdesaker. Medtag inte heller godis, nötter eller liknande. Det finns att köpa i kiosken när det är tid för det.

Alla som vill ska kunna åka på läger!

Det är vår vision. Därför har vi tagit fram någonting som vi kallar ”lägerfonden”. Via den kan församlingar söka stöd för dig som vill åka på läger. Vi på Hjälmargården och din församling hjälps då åt att subventionera din lägeravgift. Fråga din ledare eller klicka på knappen här för mer info!

Hjälmargårdens läger och GDPR

Vi tycker att det är viktigt att hantera dina personuppgifter på ett seriöst och proffesionellt sätt. Här kan du läsa mer om vad dina uppgifter används till, hur länge de lagras och till vilka de delas.

Våra Smajlläger arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda!

Vi samarbetar med studieförbundet Bilda för att arrangera våra läger på Hjälmargården. Här kan du läsa mer om vad Bilda gör!

Läs mer om Bilda

Vill ni göra ett eget läger?

På Hjälmargårdens hemsida hittar ni info om gården och vad man kan göra på den. Ta gärna en titt där och hör av er, så hjälper vi er gärna att göra läger här!

Vill ni veta mer eller har vi glömt någonting?

Oavsett får ni gärna höra av dig till oss, så berättar vi mer och hjälper er att genomföra era läger.